Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Toys ‘R’ Us kayyum atandı

Toys ‘R’ Us kayyum atandı

admin admin - - 2 dk okuma süresi
7 0

Toys ‘R’ Us ve Toys “R” Us’ın İngiltere kolu ve elektronik mağazaları zinciri Maplin, iflasın eşiğinde. 6 bine yakın çalışan işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Kurtarma toplantıları işe yaramadı ve Toys R Us İngiltere’den yapılan açıklamada uzun süredir devam eden mali sıkıntılar nedeniyle şirketin yönetimine kayyum atamasının yapıldığı bildirildi.

İNGİLTERE’de 3.200 kişi çalıştıran Toys “R” Us’a kayyum atandı. Şirket Cuma günü emeklilik koruma fonuyla bir araya gelerek yatırımcılarla ve alıcılarla görüşme yaptı. Ancak sonrasında yapılan açıklamada anlaşmanın bir yere varamayacağı öngörüldüğü belirtildi.

KAYYUM ATANDI

Toys R Us İngiltere’den yapılan açıklamada uzun süredir devam eden mali sıkıntılar nedeniyle şirketin yönetimine kayyum atamasının yapıldığı belirtildi.

Şirketin yönetimini yürütecek Simon Thomas konuya ilişkin açıklamasında, “Bu süreç şirket çalışanlarının çoğunluğunu etkileyecek. İşletmenin tüm kısımlarını satın alacak bir alıcı bulunması için her türlü gayreti göstereceğiz. Daha yeni, küçük ve interaktif mağazalarımız, 1980 ve 1990’lı yıllarda açılan eski depo görünümlü mağazalarımızdan daha iyi performans sergiliyordu.” ifadelerini kullandı.

 

6 BİN ÇALIŞAN İŞİNİ KAYBEDEBİLİR

The Guardian’ın haberine göre Toys R Us’ın İngiltere kolu ve elektronik mağazaları zinciri Maplin’in de mali krizde olduğu belirtilirken, 6 bine yakın çalışanın işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Ayrıca şirketin 15 milyon poundluk vergi borcu yapılandırmada.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir